Naverhuset 

Billede 16.02.2022 22.11.52.jpg

En familie med to børn ønskede et bæredygtigt byhus med et godt indeklima, hvor det traditionelle håndværk var gennemgående både i konstruktion og æstetik. Parret tegnede selv huset med sparring fra os, hvorefter vi gik i gang.

Huset isolerede vi med træfiber og der blev etableret bioovn og solceller som varmekilde. De indvendige vægge blev pudset med ler og trappeopgangen i husets midte omkranset af smukt douglas bindingsværk med tavler udfyldt med lersten og overfladepudset med ler. I toppen af trappeopgangen blev der indsat et langt ovenlysvindue med fugtstyring. Tanken bag bindingsværkskonstruktionen var, at den skulle fungere som husets “lunge”, hvor de massive lertavler optager og lagrer den fugt, som naturligt opstår i familiens dagligdag, indtil man åbner ovenlysvinduet og lader fugten slippe ud.

Familien har år efter udtalt, at de har mærket en markant forskel i indeklima sammenlignet med tidligere boliger.